Klubin historiaa

Yhteistä askartelua

LC Hyvinkää/Sveitsin tarina tähän mennessä

 

Ajatus Lions-Club Hyvinkää/Sveitsin perustamisesta syntyi vuonna 1967 Hyvinkään upouudella keilahallilla Hyvinkää klubin veljet Jorma Haavisto ja Martti Löf kertoivat keilakavereilleen heidän klubissaan syntyneestä ajatuksesta perustaa Hyvinkäälle toinen leijonaklubi. Näin kummiklubin aloitteesta käytiin tuumasta toimeen ja perustamaan uutta klubia paikkakunnalle. Pian 18.11.1967 kokoontuikin ravintola Tehoon 22 uuden klubin veljeä avec klubin perustavaan kokoukseen. Heti seuraavan vuoden alussa 18.1.1968 sitten pidettiin Lions-Club Hyvinkää/Sveitsin perustamisjuhla eli Charter Night Ravintola Pikku-Päkässä. Perustetun klubin ensimmäiset jäsenet olivat: Mauri Alitalo, Tapio Autti, Ralf Breitholtz, Aimo Heinonen, Veikko Huttunen, Osmo Ivanto, Jouko Kivirinta, Reijo Koivisto, Osmo Koskinen, Veikko Laine, Kurt Lantz, Veikko Mattila, Olavi Niemi, Hannu Pitkänen, Esko Rummukainen, Pertti Räisänen, Aarre Tamminen, Juhani Vakkuri, Matti Vettenranta, Eero Vilevaara, Veikko Vähäkallio ja Harri Yrjänen. Klubin ensimmäiseksi presidentiksi valittiin Mauri Alitalo ja sihteeriksi Eero Vilevaara.

 

 

 

 

Akvarellipajan osallistujia

 Suomen Lions-liitossa LC Hyvinkää/Sveitsi kuuluu C-piirin, VI-alueen lohkoon 1. Vuosikymmenien aikana klubin jäsenmäärä on jo kaksinkertaistunut ja vakiintunut noin neljäänkymmeneen. Perustajajäsenistä klubitoiminnassa on edelleen mukana Osmo Koskinen. Vaihtuvuuttakin jäsenistössä toki on ollut, mutta sittenkin maltillisesti kun otetaan huomioon, että nykyisessä jäsenistössä on mukana peräti 26 klubin presidenttinä toiminutta. Tästä taas toisaalta johtuu klubijäsenten keski-iän kasvu, joka kuitenkin on huomioitu viime vuosina hyvin uuden nuoren jäsenkunnan hankinnassa. Vuosikymmenien aikana ovat myös alkuaikojen tiukat ohjeis-tukset osanotto- ja merkinpuuttumissakkoineen mukautuneet nykyisiin rennompiin klubi-iltojen viettoihin. Klubin toiminnan aikana on klubista ollut veljiä aktiivisesti myös lohkon, alueen ja C-piirin toiminnoissa. Heistä Aarre Mäki 1986-1987 ja Osmo Harju 2007-2008 ovat toimineet piirikuvernööreinä. 

 

SLL:n pääsihteeri Markus Flaaming asioi NSR vastaanotossa

 Klubissa on toimintansa aikana ollut periaatteessa kolmenlaisia aktiviteetteja. Ne ovat ulkoiset varojen hankintaan liittyvät aktiviteetit, yhteiset aktiviteetit Hyvinkään klubien kesken ja klubin sisäiset aktiviteetit jotka liittyvät veljien yhdessäoloon eri muodoissaan. Varojen hankinnassa ovat merkittävimpiä olleet: Joulukorttien myynti, Hyväntuulen ajot, Hyvinkää-viirien myynti jne. Lisäksi voidaan mainita sotaveteraanin talon lämpöeristäminen ja Partiolaisten kämpän rakentaminen Usmiin. Klubien yhteisiä aktiviteetteja Hyvinkäällä puolestaan ovat olleet Sveitsin Illan järjestäminen, Punainen Sulka, Quest-koulutus ja Hyvinkään Joulumarkkinat. Sisäiset aktiviteetit taas liittyvät enemmälti kulttuuriin ja liikuntaan. Kulttuuria on hoidettu teatterin, muusikin, matkojen ja retkien merkeissä. Liikunnassa ensimmäisenä kuvaan tulee tietenkin keilailu jo perustamisesta saakka. Lions-liiton mestaruuskilpailuista onkin klubille saavutettu kymmeniä mitaleja. Liikunnasta toimintavastuu on ollut nimikkeellä Spirit of sport ja toiminnoissa on ollut vaihtelevasti mukana lentopallo, tennis, golf ja tietenkin hiihto. Vuonna 1985 alkaneet talviset hiihtoretket ovat suuntautuneet Isosyötteelle, kerran Tšekkiin, Ahmahiihtoon ja viime vuodet Vierumäelle.

 

Tomi ja Tom liittyivät klubin jäseniksi

 

 

Toimintamme jatkuu aktiivisesti ja tervetuloa tutustumaan klubimme kotisivuihin. Liitesivulla on nähtävissä klubimme presidentit ja sihteerit toimikausittain.